Descobrir l’osteopatia

QUÈ ÉS?

L’osteopatia és una medicina natural, l’objectiu de la qual és restablir el normal funcionament del cos a través del tractament de les causes originàries del dolor o la disfunció.

L’osteopatia es basa en l’observació del cos com una unitat. La seva finalitat és buscar l’equilibri i l’adequada interacció dels diversos sistemes del cos per aconseguir i mantenir el màxim estat de salut. D’aquesta forma el propi cos tindrà la capacitat de resoldre les alteracions i trastorns que ens puguin afectar.

Osteopatia significa “per la via de l’os”, per això moltes de les tècniques es realitzen sobre el sistema múscul-esquelètic.

QUÈ TRACTA?

L’osteopatia és molt efectiva quan el nostre organisme encara no ha sobrepassat la línia de la patologia, tot i que en aquest cas, també pot anar molt bé per alleujar-ne els símptomes. L’objectiu de l’osteòpata és trobar la causa dels problemes que afecten el nostre cos, i en conseqüència intentar resoldre’ls, mitjançant tècniques de manipulació a nivell múscul-esquelètic sobretot, però també visceral, crani-sacre, neurològic, etc.

Exemples: 

Alteracions múscul-esquelètiques, com mals d’esquena, contractures, sobrecàrregues musculars, tendinitis, cefalees, migranyes tensionals,

Alteracions respiratòries, com encostipats de repetició, sinusitis, excés de mucositat, tos no productiva,

Alteracions digestives, com estrenyiment, gasos, acidesa, colon irritable, espasmes abdominals,

Alteracions genito-urinàries, com incontinència, dolors menstruals, dispareunia,

Alteracions i seguiment de l’embaràs, amb l’objectiu de que sigui el més harmoniós i còmode possible, i alhora facilitant el moment del part. També per evitar o resoldre mals d’esquena, ciàtiques, dolor iguinal, etc.

Alteracions pediàtriques, com els còlics del nadó, alteracions del creixement i posturals, escoliosi, etc.

També l’estrés, l’angoixa, cansament, fatiga,

A QUI TRACTA?

A qualsevol, des dels més petits als més grans. Sempre amb tècniques adaptades per a cada persona, segons les seves característiques i el seu estat en el moment del tractament.

 

 

Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s