Osteopatia Biodinàmica II

Fa més d’un any vaig escriure’n la primera part i tenia mig a punt aquest text que en plena crisi de Covid-19 pren més força. Em fa pensar en tant com m’agrada la meva professió i ser propera a la gent que m’envolta i quina pena si tens la sort de coincidir amb algú al supermercat haver-te de de mirar de lluny i evitar el contacte… Espero que us interessi i us agradi el que us explico en aquestes línies!

“Biodinàmica” i “osteopatia” són paraules per anomenar conceptes, no m’encanten ni una ni l’altra, crec que donen lloc a engany. L’etimologia de la paraula potser va tenir sentit en el moment en què es va voler posar nom a aquests conceptes. Però la interpretació que en faci cadascú potser molt variable segons els coneixements i experiències prèvies, i segons el temps i l’espai en què ens situem. La meva interpretació del què és “osteopatia” i el què és “biodinàmica” ha anat canviant en aquests anys, a mida que els meus coneixements i la meva experiència ha anat creixent dia a dia.

Quan Andrew Taylor Still va anomenar l’osteopatia va voler expressar com entenia ell la vida i per tant, com entenia la salut dels seus pacients i els processos de curació respecte a les seves intervencions. Biodinàmica sota el meu punt de vista és també una manera d’entendre la vida, l’organisme i la salut. Tant osteopatia com biodinàmica es basen en el principi d’autocuració I autoregulació del cos, és a dir la capacitat del cos per a autoregenerar-se i curar-se en cas de malaltia. Sabem molt bé que quan tenim un virus, una grip per exemple, i en condicions normals, una persona sana fa una febrada i en uns dies el propi cos recupera la salut i la normalitat. 

El treball en osteopatia i biodinàmica es basa en el recolzament per part de l’osteòpata a l’organisme del pacient, per aconseguir l’objectiu de la salut sigui quina sigui la dolència. L’osteòpata pot, segons la pròpia observació i un raonament intel·lectual, anar a resoldre i posar a lloc el que no sigui correcte sota el seu punt de vista. O bé, pot observar com està funcionant l’organisme en la salut i com es relaciona amb la pèrdua d’aquesta. I des d’aquí donar un recolzament als mecanismes d’autoregulació del cos per a que sigui la pròpia vitalitat del pacient la que resolgui el problema.

Tal i com jo ho entenc, l’osteòpata dóna suport a la salut del pacient i aquesta és la que reajusta l’organisme per a que tingui la capacitat de solucionar el problema per si mateix. Aquest concepte és molt potent i si ho pensem amb calma té molt de sentit. En referència al què és osteopatia i el què és biodinàmica, avui sento que osteopatia és tot, biodinàmica és tot i per tant són dos termes per anomenar el mateix.

Ja sabeu, dubtes, diàleg, conversa, per a qualsevol cosa, aquí estic, darrere els vidres mirant les primeres fulles verdes dels arbres propers… Tot anirà bé i sortirem als carrers i ens saludarem i abraçarem!!

#osteopathy #osteopathicmedicine #osteopatiabiodinamica #biodynamicosteopathy #cuarentena #quarentena #lhospitaletdellobregat #lhospitalet #amaraslaprofesion #somosteopatia #confinament #joemquedoacasa #yomequedoencasa #quedatacasa #coronavirus #covid19

IMG_2610.jpeg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s