Quines formacions estic fent i per què? (1 de 3)

DSC_0685 còpiaLa formació continuada és essencial en totes les professions però en les de salut segurament ho és més. És molt important seguir estudiant i aprenent de professors amb més experiència i coneixements, amb l’objectiu de poder ajudar més i millor els nostres pacients i resoldre els casos més senzills en poques visites, i que els casos més complicats tinguin la millor evolució possible. Avui començo unes explicacions breus de la formació que estic fent i que m’agrada poder-vos explicar. 

Tot i que ja he fet formació en pediatria des de fa anys, actualment estic ampliant-ne els coneixements i l’experiència amb una “Formació en Pediatria Clínica” al Centre d’Osteopatia D’Infants que té una durada de dos anys acadèmics. Aquesta formació consta d’una part teòrica i sobretot d’una part pràctica en la que estem acompanyats de tutors en visites amb pacients reals. Tractem els nens en comú i així podem millorar la percepció del que està passant en el cos del petit, que sovint no ens pot explicar amb paraules el seu malestar. Aquest treball de dos anys ens permetrà fer una evolució molt positiva en el tractament dels petits de la casa, que no per ser petits no tenen dret a anar a l’osteòpata. 

L’osteopatia en els infants pot tenir dues vessants, si no hi ha queixa inicial o motiu de consulta clar, farem un acompanyament del desenvolupament i creixement. Com més lliure sigui el seu cos en tots els aspectes, més sa serà l’adult i menys problemes de salut tindrà a llarg termini. Quan hi ha motius de consulta específics podem ajudar a resoldre’ls o fer-ne disminuir la queixa. Podem tractar el còlic del lactant, nadons que no s’agafen bé al pit, nens irritables, neguitosos, que potser tenen una incomoditat mecànica resultat de la postura intrauterina o del part i que no ens poden explicar; alteracions del desenvolupament psicomotriu, nens que no voltegen, no aconsegueixen anar a 4 grapes o que caminen molt aviat, però de forma inestable; alteracions del creixement, petits desequilibris, genolls i peus endins i que dificulten el caminar i córrer amb llibertat i seguretat… I en els més grans, mals de cap, d’esquena, dificultat per a concentrar-se, escoliosi, hiperlordosi, dolor abans o durant la menstruació, etc. Qualsevol dubte, només heu de preguntar, és molt probable que un osteòpata us pugui ajudar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s