Osteopatia i odontologia (i II)

ATM, mandíbula, columna vertebralLa pregunta seria, en quin aspecte pot intervenir l’osteòpata en la feina del dentista o odontòleg? Doncs bé, en diversos aspectes. Generalment, farem un acompanyament dels canvis que provoca la feina del dentista. En una ortodòncia, però també en la col·locació d’uns implants, o bé alliberant el bruxista, que pressiona les dents a les nits mentre dorm, però de vegades també durant el dia, a la feina davant de l’ordinador, per exemple. En l’últim cas i si no és gaire marcat, hi podrem ajudar de forma bastant efectiva, fins i tot estalviant-nos la col·locació de la fèrula de descàrrega.

Podem dir que preparem el cos per a que accepti els canvis que provoca el dentista de la millor manera i evitant o disminuint alguns dels efectes secundaris. Com sempre en una consulta d’osteopatia, hem d’observar i tenir en compte tot el cos, i per tant segurament haurem de planificar un tractament que faci un abordatge més local, però sense oblidar proporcionar un equilibri amb la resta del cos.

Per exemple, haurem de treballar de forma més específica sobre els ossos de la cara i el crani, i tots els musculets, lligaments i altres estructures de la zona, facilitant l’adaptació de la ortodòncia o l’implant. I per altra banda, treballarem altres estructures que poden anar des de les vèrtebres cervicals altes i els seus músculs, tota la columna, el meu estimat diafragma respiratori, i fins i tot les articulacions de peus i turmells, i l’adaptació i el seu recolzament a terra). Perquè no hem oblidar, com es pot veure en l’entrada anterior, que la forma de la nostra columna i del nostre cos influeix en el posicionament de la mandíbula i les nostres dents, i al contrari. En conseqüència, si prèviament treballem sobre la columna facilitarem el treball de l’ortodoncista, i si en fem un acompanyament els canvis han de ser molt més fàcils.

També cal dir que de vegades, després d’anar al dentista ens fa mal la mandíbula per haver estat una hora o més amb la boca oberta, afegint-hi uns aparells que generen sorolls estranys a dins, a més de la tensió, que no vol dir dolor, que suposa per a alguns anar-hi (els dentistes d’avui en dia no fan mal! J). Doncs és fàcil que l’articulació de la mandíbula amb l’os temporal, situada just davant de l’oïda, ens quedi adolorida, sovint a causa de la tensió de la musculatura mastegadora o de vegades fins i tot perquè l’articulació pot sortir una mica del seu lloc. Cal dir que en aquests casos tractats de manera més o menys ràpida hi podem ajudar molt i en una estoneta reduir-ne les molèsties i alhora estalviar-nos altres molèsties com mals de cap o fins i tot vertígens.

Havia de ser una entrada curta i al final, quin rotllo!!! Els comentaris són benvinguts!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s